Marleen van Haute Coiffure Sizoo: “Ik zie mezelf niets anders liever doen.”

Storyteller en fotograag: Mariam Harutyunyan

Lieve vrienden, elke Leuvenaar is ongetwijfeld al een keer gepasseerd langs de kapperszaak met de grote, gouden hond aan de deur. Deze week kreeg ik de kans om kennis te maken met de eigenares. Eenmaal voorbij de gouden hond kwam ik binnen in een kapsalon met een heel apart interieur. Ik bedacht meteen dat achter die originele inrichting een creatief persoon moest schuilen. En dat is ook zo. Marleen Grietens is de eigenares van Haute Coiffure Sizoo en een unieke en stijlvolle dame. Sizoo ligt tussen de Bondgenotenlaan en de Diestsestraat, in de Louis Melsensstraat op nummer 10.

Details in Kapsalon Sizoo.

Marleen en haar droom

Kapster worden was een droom van Marleen, al van toen ze nog een klein meisje was. “Mijn ouders hebben altijd al een elektrozaak gehad in de Diestsestraat. Ondertussen waren zij de derde generatie en mijn broer heeft de zaak dan verder gezet”, vertelt Marleen. Ze is grootgebracht in hartje Leuven in een familie van handelaars. Dat ze creatief was, had ze al snel opgemerkt. “Ik deed altijd het inpakwerk van de cadeautjes in de zaak van mijn ouders.” Helaas was er voor haar ouders geen sprake van dat Marleen kapster zou worden. Maar opgeven deed ze niet. Ze sloot een deal met haar ouders. Als ze goede punten had tot aan het vierde middelbaar dan mocht ze gaan studeren voor kapster. “Met als gevolg dat ik zo’n goede punten had dat de leerkrachten aan onze deur stonden om mij niet naar een andere school te laten gaan”, vertelt ze al lachend.

Een vrouw en haar droom, daar komt niemand tussen. Marleen startte aan haar opleiding voor kapster op haar 15e.

Het vorige pand van Sizoo. Merk het vorige logo op.

Eigen kapsalon was het logische vervolg

Op haar 25e was het zover. Marleen opende haar eigen kapsalon in de Diestestraat. Haar creativiteit liet ze er de vrije loop. Wat typisch was aan haar vorige kapsalon, dat waren de extravagante foto’s. “Ik maakte hier mijn statement mee. Veel mensen die binnenkwamen hadden het over de speciale foto’s in de etalages”, vertelt Marleen trots.

“Wat heeft je ertoe aangezet om van pand te veranderen?” vraag ik haar. “Ik ben ondertussen een veertiger en ik wou eens iets anders. Een nieuwe plek om daar eens iets leuks mee te doen.” In 2014 opende Marleen haar nieuwe kapsalon op de huidige locatie.

Ik wil graag weten hoe Marleen op het idee is gekomen om haar kapsalon Sizoo te noemen. “Samen met een klant heb ik die naam uitgevonden. Het komt van het Franse woord voor schaar maar omdat ik het in het Nederlands wilde, werd het Sizoo.” Ze voegt er ook aan toe dat haar logo vroeger anders was en daar hoort een grappige anekdote bij. Het eerste logo van haar kapsalon bestond uit het cijfer zes met daaronder het cijfer nul, zoals je op de foto ziet. Als je het las, op z’n Frans, kreeg je Sizoo (Six + O). “Maar dat was voor de doordenkertjes en velen kwamen er niet op, dus heb ik mijn logo maar veranderd”, herinnert Marleen zich.

Het interieur.

Creatieve jonge talenten, apart interieur en trendy kapsels

Tijdens mijn gesprek met Marleen passeert medewerkster Milena eventjes. We praten even over haar ervaringen als kapster bij Haute Coiffure Sizoo. Milena begon zeven jaar geleden als stagiaire. De vrijheid die ze van Marleen krijgen om creatief te zijn is wat haar kapsters, creatieve jonge talenten, gemotiveerd houdt en ook de reden waarom deze jongedame al zo lang trouw blijft aan Sizoo. “We worden door Marleen aangespoord om ons eigen ding te doen. Hiermee geeft ze ons de kans om onszelf te ontplooien”, vertelt Milena.

Het gouden schilderij op het plafond.

Het aparte interieur van Sizoo trok meteen bij binnenkomst mijn aandacht. In welke richting ik ook kijk, het valt me telkens weer op dat er veel aandacht is besteed aan de prachtige inrichting van dit kapsalon. Zelfs het plafond bevat een goudkleurig schilderij. “Ik krijg altijd complimenten over de inrichting”, vertelt Marleen enthousiast. Op je beurt wachten bij Sizoo is dan ook een hele ervaring omdat je ondertussen de bijzonderheden van het interieur kan ontdekken. Totdat de dames aan het werk gaan en je de snit bezorgen waar je al lang van droomde.

Alle uiteenlopende wensen kunnen hier vervuld worden. “We krijgen mensen over de vloer met zeer verschillende wensen en telkens slagen we erin om de klant gelukkig te maken met het gewenste kapsel.” Tijdens mijn bezoek waren de dames in de weer met enkele klanten en die klanten zagen er inderdaad heel gelukkig uit met hun nieuwe kapsel.

De, tot in de details uitgewerkte, design van Sizoo.

Passie en ideëen

“Ik doe mijn job heel graag en ik zie mezelf niets anders liever doen”, besluit Marleen. Ze bruist van de ideeën om Sizoo levendig te houden. En ook die jonge talenten van haar, die steeds weer nieuwe ideeën hebben, houden de passie van Marleen voor haar vak brandend.

Lieve vrienden, bij het verlaten van het kapsalon nam ik een beetje van de warme sfeer met me mee. Ik bedankte Marleen voor haar tijd en wenste haar nog veel succes met haar supertoffe zaak! Wil jij een nieuwe look, gecreëerd in een warme en creatieve omgeving? Ga dan zeker eens langs bij Haute Coiffure Sizoo. Een hecht team van topdames staat elke dag weer voor je klaar!

Bezoek nu alvast de website, Facebook pagina en instagram van Sizoo 🙂

De gouden hond die je ongetwijfeld wel eens opgemerkt hebt!


RELAX. ENJOY.

LOGIN