Peter De Kerpel van herenmodewinkel Roosen: “Ik wil de mensen elke dag verbazen met onze klantvriendelijkheid.”

Storyteller en fotograaf: Elke Vandebroek

Lieve vrienden, Leuven huisvest een heel aantal ondernemers die gepassioneerd met mode bezig zijn. Zo maakte ik deze week kennis met zaakvoerder Peter De Kerpel en verkoopster Isabelle van herenmodewinkel Roosen, gevestigd op de Bondgenotenlaan nr. 90. Bij mijn bezoek werd ik verwelkomd door een stijlvolle moderne etalage, vol met outfits waar ik meteen van vond dat ze ook perfect zouden zijn voor mijn echtgenoot. In de winkel waren Peter en Isabelle druk in de weer met het bedienen van hun klanten. Niet verwonderlijk, zo zal uit ons gesprek blijken. Voor Peter en Isabelle staan service en dienstbaarheid naar hun cliënteel centraal.

Peter volgt in Italië les bij meesterkleermakers om alles te weten te komen over Italiaanse stoffen en maatwerk. 

Een moderne familiezaak

Na zijn marketingstudies stapte Peter twintig jaar geleden, als jonge man, in het familiebedrijf van de ouders van zijn ex-vrouw. Samen moderniseerden ze het bedrijf en lieten het uitgroeien tot een exclusieve modezaak met winkels in Sint-Truiden, Dendermonde en Tienen. Ook de broer van Peter stapte mee in de zaak. Negen jaar geleden opende Peter een herenwinkel in mijn prachtige stad Leuven. Roosen biedt zijn klanten enerzijds maatwerk aan bij de aankoop van een hedendaags pak maar zij creëren evengoed een stoere look. “Ook de hiphoppers uit Leuven weten ons te vinden door onze urban merken zoals Stone Island”, legt Peter uit, “Wij hebben een heel divers cliënteel, van zeventigers tot jonge gasten. Dat houdt ons scherp.”

“Ik ben iemand die graag reist en bijleert. Dat geeft mij een kick.”

“Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe topproducten”, vertelt Peter, “Van in het begin hadden we die drive. Zo hebben we al fantastische momenten beleefd. Ik vergeet nooit dat ik als jonge gast van 28 jaar tijdens de Fashion Week in Milaan onverwacht zitplaatsen kreeg op de tweede rij, vlakbij Claudia Schiffer. Dat Italiaanse modeontwerpers toen in ons geloofden, dat heeft me enorm gemotiveerd.” Terwijl hij het vertelt, twinkelen Peters ogen. “Verschillende keren per jaar trek ik naar Firenze en Rome om er showrooms, beurzen en fabrikanten te bezoeken. We stellen er de nieuwste trends samen. En Isabelle en ik volgen opleidingen bij meesterkleermakers om steeds meer kennis op te doen over de Italiaanse stoffen en het maatwerk. Voor aankopen trek ik naar Parijs, Amsterdam en Berlijn. Die nieuwe mode-indrukken, die ik steeds in het buitenland opdoe, geven mij een kick.”

Peter op bedrijfsbezoek in Italië.

Service en exclusiviteit

“De service naar onze klanten toe is voor ons het allerbelangrijkste. Wij luisteren naar de noden van onze klant, en we gaan hierin heel ver. Drukbezette mannen, zoals jouw echtgenoot, Elke, kunnen bij ons ook terecht buiten de vaste openingsuren. Iedere uitdaging qua maatwerk, aanpassing of timing, gaan wij aan, ook na de verkoop”, zegt Peter heel overtuigd. “Ik kan daar zelfs van wakker liggen. Ik wil de mensen elke dag verbazen met onze klantvriendelijkheid.” Roosen staat voor exclusiviteit, kwaliteit en duurzaamheid. Klanten, jong en oud, blijven trouw terugkomen voor de service en het stijladvies. Maar ook voor de topmerken en producten die ze in Leuven vaak enkel bij Roosen kunnen terugvinden zoals Ralph Lauren, Stone Island, Jacob Cohen, Corneliani, Acqua di Parma en vele andere. “Ook in kleine details proberen we het verschil te maken”, glundert Peter, “Elke, moest jij of een andere meisje hier een geschenkje kopen voor haar echtgenoot of vriend, dan zorgen wij voor een luxueuze verpakking. Wij verkopen ook veel accessoires: horloges, armbanden, maar ook parfums, om een totale look mogelijk te maken.”

Roosen, gekend voor op maat gemaakte hedendaagse kostuums.
“Iedere uitdaging qua maatwerk gaan wij aan.”

The future by Roosen

In de nabije toekomst willen Peter en Isabelle het online aanbod van Roosen uitbreiden en een webshop starten. “Klanten kunnen op onze sociale media zoals Facebook en Instagram, al een deel van onze collectie en de stylingsuggesties van Isabelle opzoeken”, vertelt Peter, “Maar we merken dat de Leuvense mannen, net zoals jouw man, graag thuis al door de collectie willen browsen en items willen kopen of reserveren. We zijn in Leuven ook actief op zoek naar een groter pand om onze klanten nog beter te kunnen bereiken en bedienen. In een groter pand kunnen we in de toekomst ook workshops of evenementen organiseren in de winkel.”

Acqua di Parma, een parfum dat je in Leuven enkel bij Roosen kan vinden.
Eén van de stylingsuggesties van Isabelle.

Een Parijse look

Op mijn vraag hoe mijn echtgenoot stijlvol de herfst en winter tegemoet kan treden, krijg ik een rondleiding doorheen de collectie. “Bij ons vind je steeds veel blauwtinten”, legt Peter uit, “maar wanneer je naar de accentkleuren van dit seizoen kijkt, zien we dat military green en bordeaux de toon aangeven. Het kaki gaat zelfs volgende lente en zomer blijven scoren.” Isabelle vult aan: “Langere mantels met een grote sjaal zijn momenteel erg populair. Die Parijse look is in. De jongeren dragen het met een skinny jeans en een sneaker. Bij jouw man kunnen we dat wat klassieker stylen. Daarnaast blijven de praktische, korte donsjassen ook heel gegeerd. Ons cliënteel weet vaak heel goed wat modieus is en ze vinden hun gading bij ons.”

Bordeaux en military green zijn de accentkleuren dit seizoen. 
De Parijse look is deze herfst en winter dé trend voor mannen.

Lieve vrienden, de passie waarmee Peter en Isabelle over herenkledij en maatwerk praten, heeft mij alvast enorm geïnspireerd. Het is duidelijk, bij Roosen kan je zeker zijn van professioneel advies, een topservice en exclusieve merken, of je nu op zoek bent naar een casual outfit of een hedendaags maatpak. Hier stuur ik mijn man naartoe!

Volg Roosen Fashion of Facebook en Instagram, of neem een kijkje op de website van Roosen Fashion

Roosen vind je op de Bondgenotenlaan nr.90 in Leuven.

RELAX. ENJOY.

LOGIN