Lok van Sushi Leuven: “Mijn klanten zijn als familie voor mij”

Storyteller: Thomas Du Bois

Fotograaf: Erik Nazaryan

Dag lieve vrienden! De laatste jaren is de Tiensestraat, samen met de Muntstraat, uitgegroeid tot het kloppend hart van de Leuvense restaurantcultuur. Elk jaar komen er nieuwe toppers bij, zoals Otomat, Croque ’n Roll en Osteria Michele. Hoewel er voortdurend adresjes de deuren openen of sluiten, zijn er nog vaste waarden: Sushi Leuven is er een van. Door een studie-ervaring in Azië ben ik zelf een grote sushi-fan geworden. Daarom ging ik vorige week langs bij Sushi Leuven en knoopte een gesprek aan met de enorm sympathieke eigenaar, Lok Rana. Een ontmoeting om nooit meer te vergeten!

Passie voor sushi

Lok is afkomstig uit Nepal. “Hoewel sushi oorspronkelijk uit Japan komt, is het altijd al populair geweest in heel Oost-Azië”, verklaart Lok zijn passie voor het gerecht. Meer dan vijftien jaar geleden moest hij tijdens de burgeroorlog zijn geliefde vaderland ontvluchten. Hij kwam in België terecht en werd enkele jaren later herenigd met zijn gezin.

Familie betekent alles voor Lok. “Sushi Leuven is dan ook een familiebedrijf: mijn vrouw werkt in de keuken en mijn zoon springt bij waar hij kan”, vertelt Lok me fier. De opstart van een eigen zaak was de enige logische keuze voor de Rana’s. “Mijn passie om de echte Aziatische sushi naar Leuven te brengen is ontzettend groot en ik werk graag hard voor een fantastisch resultaat.”

Klanten zijn zoals familie

Die passie merk ik meteen als ik binnenwandel. Een vriendelijke man met een grote glimlach wacht me op en heet me welkom in zijn huis: Sushi Leuven. Het voelt alsof ik uitgenodigd ben voor een warm kerstdiner, al staat er hier sushi in plaats van kalkoen op tafel. “Mijn klanten zijn als familie voor mij. Ik vind het geweldig om met hen een babbeltje te slaan”, vertelt Lok enthousiast.

De meest verse sushi in en rondom Leuven

Alle maaltijden bij Sushi Leuven worden vers bereid. Alleen de beste producten zijn goed genoeg voor de klanten van Lok. Hij haalt zijn zalm, tonijn en andere vis bij de beste leverancier uit de buurt. “Wij beginnen onze groenten en vis pas te snijden als de bestelling binnenkomt. Daardoor moet je soms wat langer wachten, maar in dat geval bieden we graag een hapje van het huis aan.” Dat de sushi enorm vers en overheerlijk is, kan ik alleen maar beamen. Zijn absolute specialiteit? “Ik ben fier op al mijn gerechten, maar de ‘sexy rolls’ met een garnituur van paling zijn een echte topper”, antwoordt Lok trots.

Iedereen welkom!

Ik praat nog wat na met Lok over zijn restaurant en zijn toekomst. Dromen heeft Lok niet meer. “Veel mensen dromen van meer geld, maar dat zorgt alleen voor stress en niet voor meer geluk”, legt hij me uit. Wat hij wel hoopt, is dat zijn klanten blijven terugkeren naar zijn restaurant. Lok nodigt iedereen uit: zowel studenten, inwoners, jongeren en ouderen zijn welkom voor een heerlijk huisbereide maaltijd, een lekker drankje of een gezellige babbel.

Ik keer huiswaarts met een warm gevoel. Lok is een man met het hart op de juiste plaats. “Hoewel ik mijn familie in Nepal blijf missen, leer ik elke dag nieuwe familieleden kennen: mijn klanten”, besluit hij ons gesprek.

Foto door: Philippe Jespers

Ik wil Lok heel graag bedanken voor de warme ontvangst en de gezellige babbel. Als ik voortaan zin heb in sushi of gewoon een leuk praatje, is er maar één adres: Sushi Leuven in de Tiensestraat. Hopelijk kom ik jullie daar eens tegen, lieve vrienden. Probeer zeker de ‘sexy rolls’, die zijn nu ook mijn favoriet! Meer info over Sushi Leuven vinden jullie op de website en Facebook-pagina.  

RELAX. ENJOY.

LOGIN